Ben jij onze nieuwe gastheer of gastvrouw?

dinsdag, 18 juni, 2019

Voor het nieuwe seizoen dat start in september zijn wij op zoek naar gastheren en gastvrouwen. In ruil voor een gratis cursus zorg je 1 avond per week dat iedereen zich thuisvoelt bij de Volksuniversiteit en ondersteun je onze docenten met lichte werkzaamheden.

De Rotterdamse Volksuniversiteit maakt een leven lang leren mogelijk voor Rotterdammers van alle opleidingsniveaus en achtergronden. Een klein team van medewerkers (3,3 fte) zorgt samen met 25 vrijwilligers, 135 docenten en 4500 cursisten dat het bijna altijd levendig is in de twee historische panden aan de Heemraadssingel. We vinden het belangrijk dat de docenten en cursisten warm ontvangen worden, daarom zijn we op zoek naar gastheren en gastvrouwen om in het nieuwe seizoen dat start in september ons team van vrijwilligers te versterken.

Als gastheer/gastvrouw ben je van nature gastvrij en vind je het leuk om onze docenten te ondersteunen. Je hebt affiniteit met het cursusaanbod en de diversiteit van de Volksuniversiteit. Je woont in Rotterdam, spreekt Nederlands en bent vanaf september één avond per week beschikbaar.

Taken:

• Het ontvangen van docenten en cursisten op de cursusavonden
  • Het bijhouden van de presentielijsten
  • Cursisten wegwijs maken in onze historische gebouwen
  • Korte vragen van docenten beantwoorden en hen ondersteunen met lichte werkzaamheden
  • Meehelpen bij evenementen als Open Dagen en lezingen

Wij bieden:

• Een leuke taak in een klein en betrokken team
  • Een gratis cursus
  • Een jaarlijks uitje

Ben jij onze nieuwe gastheer of gastvrouw?
We maken graag kennis. Laat ons weten dat je interesse hebt via een mail aan onze vrijwilligerscoördinator Marlies Schmitz via marlies.schmitz@vu-rotterdam.nl.

Over de Rotterdamse Volksuniversiteit
Al 100 jaar is de Rotterdamse Volksuniversiteit de plaats waar Rotterdammers van allerlei achtergronden en opleidingsniveaus zichzelf ontwikkelen. Ze leren bijvoorbeeld Nederlands voor de inburgeringscursus, Chinees voor het werk, Italiaans voor de vakantie, Arabisch om met familie te communiceren. Ze verrijken hun kennis met cursussen (kunst)geschiedenis, filosofie, bijenhouden of gemeentepolitiek. Uiten zich met tekenen en schilderen, tuinieren of fotografie. Samen hebben zij zoveel nationaliteiten, leeftijden, redenen om zichzelf te ontwikkelen dat het niet te tellen is. Maar wat zij gemeen hebben, is de behoefte om volwaardig te participeren in onze samenleving. De ruim 400 cursussen op het programma en onze vakkundige docenten helpen hen dit waar te maken.