Bestellijst

Geen bestellingen

Cursusgids seizoen 101

dinsdag, 19 juni, 2018

Na een jaar feest rondom het 100-jarig jubileum start in september seizoen 101 van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Bij de start van een nieuwe eeuw is ons uitgangspunt nog steeds actueel: goede en betaalbare cursussen voor iedereen. In het nieuwe seizoen zijn er ruim 400 cursussen, gegeven door 130 docenten die graag hun kennis overbrengen. 

Bekijk de cursusgids hier
Leren en blijven leren zijn belangrijker dan ooit. De wereld wordt internationaler en daarmee kleiner en groter. Veel meer dan vroeger moet u zaken zelf uitzoeken en oplossen. Het helpt als u blijft leren als u samen met uw medecursisten wekelijks oefent op bijvoorbeeld zinsbouw en de goede uitspaak van volere e sapere, ХОТЕТЬ ИЗНАТЬ, İstemek ve bilmek, savoir et connaitre of in goed Nederlands, als de titel van het gedicht van Derek Otte dat op de muur van de entree is geschilderd: willen en weten.

Overdag en 's avonds
Overdag zorgen we voor een aanbod van onder meer kunst, literatuur, film, filosofie, religie en muziek. In de avond staan de taalcursussen centraal. Dat zijn er maar liefst 29. Bij de meest populaire Europese talen bieden we een vier niveaus van ‘echte’ beginners tot gevorderden. 

Nederlands als tweede taal
Nederlands als 2e taal(NT2) behoort al 60 jaar tot ons aanbod, we bieden een strak georganiseerd en compleet cursuspakket, van beginners naar cursussen op universitair niveau. En in dit pakket zitten ook de cursussen waarbij de deelnemers kunnen lenen bij de DUO.

Nieuw
Nieuw zijn de trainingen voor de officiële, internationaal erkende diploma's van Spaans en Italiaans. Ook is er een 'schrijvershoek' bijgekomen met cursussen drama schrijven, levensverhaal schrijven, dialogen en poëzie. Dit is de kans om uw schrijftalent te ontwikkelen.