Bestellijst

Geen bestellingen

De Volksuniversiteit op het Weekend van de Romantische Muziek

dinsdag, 6 augustus, 2019

De Rotterdamse Volksuniversiteit neemt je tijdens het Weekend van de Romantische Muziek mee op een muzikale tijdreis naar Wenen rond 1900 met een lezing van muziekdocent en sopraan Susanne Winkler. De lezing vindt plaats op 25 augustus om 17.30 uur en om 19.30 uur in de Spiegeltent. De toegang is gratis.

Het fin de siècle was het bloeitijdperk van Wenen, de stad waarin de Jugendstil en de operette ontstonden. Susanne Winkler, zangeres en muziekdocent, laat je de impressionistische en romantische muziek uit deze tijd beleven in zang en verhaal. Ze zingt liederen van Robert Stolz, Alphons Diepenbrock, Richard Strauss en Gustav Mahler. Pianiste Gerrie Meijers begeleidt haar op de vleugel. Bekijk het programma van het Weekend van de Romantische Muziek.

Susanne Winkler geeft bij de Volksuniversiteit de Basiscursus muziekgeschiedenis, de Romantische periode in de klassieke muziek – Robert en Clara Schumann, Nederlandse componisten en Vrouwen in de muziek. Ook verzorgt ze het muzikale gedeelte in de cursus Wenen rond 1900, een culturele combinatiecursus over kunst, filosofie en muziek gegeven door vijf docenten met elk een eigen specialisatie. De Volksuniversiteit biedt daarnaast nog meer muziekcursussen, zoals Jazz en de Franse chansons van Jacques Brel. Voor meer informatie bent u van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 7 september van 13.00 tot 16.00 uur. 

Deze tijdreis is een programmaonderdeel van de Rotterdamse Volksuniversiteit in samenwerking met Susanne Winkler en Gerrie Meijers.