Etalage-actie: win 100 euro korting op een cursus naar keuze!

woensdag, 14 februari, 2018

Etalage-actie: win 100 euro korting op een cursus naar keuze!

De etalage van Boekhandel Van Gennep aan de Oude Binnenweg staat in het teken van het boek 'Wat maakt u van het leven? - Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit". Reden voor een speciale winactie: win 100 euro korting op een cursus naar keuze!

Hoe maak je kans? Koop het jubileumboek bij Boekhandel Van Gennep en wie weet heb jij het elfde exemplaar met een kortingvoucher die je bij de receptie kunt inwisselen voor 100 euro.

Wat maakt u van het leven?
Het boek is gemaakt door schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees. Het duo portretteert de Rotterdamse Volksuniversiteit vanuit verschillende perspectieven, aan de hand van sleutelfiguren en overeenkomsten tussen heden en verleden. Het boek is een beschrijving van de rijke geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit, gecombineerd met een persoonlijk verslag en foto’s van de lessen anno 2017. Het resultaat is een kleurrijk portret van een van de grootste Volksuniversiteiten van Nederland, die in het interbellum al 30.000 leden telde en tegenwoordig met ruim 400 cursussen nog steeds een belangrijke rol in Rotterdam vervult.

Het boek is het eerste historische non-fictiewerk van Sanneke van Hassel, onder andere bekend van de romans Nest en Stille grond. Carel van Hees verdiende zijn sporen als documentair fotograaf en filmmaker. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan en fotografeert voor onder andere Vrij Nederland en NRC Handelsblad.

Sanneke van Hassel en Carel van Hees | Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit | ISBN 9789490631109 | Rotterdam: Uitgeverij Diafragma | november 2017
Verkrijgbaar via uitgeverijdiafragma.nl en bij Rotterdamse boekhandels voor de prijs van 20 euro.