Extra cursus over Branding Rotterdam en Bauhaus 2019

dinsdag, 5 februari, 2019
Op één van de cursusdagen wordt het Chabot Museum bezocht.

Volksuniversiteit Rotterdam organiseert samen met het Chabot Museum een extra cursus over de tentoonstelling Branding Rotterdam. Door de grote belangstelling start binnenkort een tweede groep van de cursus over de tentoonstelling in het kader van 100 jaar Bauhaus (Duitsland).

De extra cursus start op 13 februari om 13.15 uur en telt 4 lessen van 1,5 uur, waarvan er 3 gegeven worden bij de Volksuniversiteit en de laatste les een rondleiding in het Chabot Museum is (entree niet inbegrepen).

Het Chabot Museum is sinds 1993 in de fraaie modernistische villa in het museumpark gevestigd. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het Bauhaus wijdt het museum een tentoonstelling aan de in Rotterdam zo belangrijke kunstenaarsvereniging De Branding (1917-1926) en de relaties met het Bauhaus (1919-1933) in Weimar en Dessau.

De toenmalige Rotterdamse avant-garde wordt in beeld gebracht vanuit internationaal perspectief. Er is een levendig contact geweest gebaseerd op een veelheid van persoonlijke en zakelijke relaties. De drang tot experiment, vernieuwing en verandering, tot het vinden van beeldoplossingen die bijdragen aan een nieuwe wereld, staan hierin centraal.

Inschrijving voor de extra cursus kan via: