Bestellijst

Geen bestellingen

Laat uw tuin deze zomer bloeien met de cursus De Kunst van het tuinieren

woensdag, 1 mei, 2019
De Kunst van het tuinieren.

De zomer komt er aan dus tijd om lekker de mouwen op te stropen in de tuin! Vindt u tuinieren heerlijk om te doen en zou u uw tuinkennis wat willen verbreden, dan is de zomercursus De Kunst van het tuinieren interessant.

In 12 lessen, start op 27 mei, leert u van alles over de standplaats van planten, hoe u een bloemborder samenstelt en vooral hoe u het maximale uit uw eigen tuin haalt. Door middel van inspirerende voorbeelden en praktische informatie kunnen deelnemers gelijk aan de slag.

Welk type tuin past bij u?
Op het programma staat bijvoorbeeld een les over verschillende soorten tuinen, denk aan natuurlijke tuinen, designtuinen of eetbare tuinen. Ook komen verschillende soorten planten en hun wensen aan bod en hoe ze het beste te combineren in het tuinontwerp. Bovendien leren cursisten alles over zaaien en stekken en de verschillende seizoenen.

De cursus bevat verder een blok over hoe u zelf uw droomtuin ontwerpt en aanlegt. Docent Marianne Bakelaar: “Uiteraard gaan we daarnaast kijken welk type tuin past bij uw wensen, smaak, tijdsbesteding en dergelijke. Op basis van deze informatie gaan we vervolgens een ontwerp en beplantingsplan maken, zodat in de tuin werken een bron van plezier kan worden in plaats van een verplicht nummer in een druk weekend.”

Schrijf je nu in!