Bestellijst

Geen bestellingen

Ontdek de smaken van de vegetarische Arabische keuken

zondag, 9 september, 2018
vegetarischearabischekeuken

Leer alles over de vegetarische Arabische keuken in de kookcursus die op 6 oktober van start gaat. Omdat de eerste cursus binnen een recordtijd vol zat, is de inschrijving voor de tweede cursus geopend.

Laat u door uw smaakpapillen meenemen naar Jordanië, het moederland van docente Inas Maes, die naast de kookcursus ook Arabisch bij ons geeft en een eigen cateringbedrijf heeft. Ze is enthousiast om haar kennis en kunde dit seizoen met twee groepen cursisten te delen in de cursus De vegetarische Arabische keuken.

InasMaes

Smaken ontdekken en gesprekken voeren
Inas Maes groeide op in Jordanië en ontdekte al jong haar passie voor koken. "Toen ik een klein meisje was stond ik in de keuken met mijn moeder en hielp ik haar met het voorbereiden van de heerlijke Palestijnse gerechten. Al heel snel werd ik verliefd op allerlei sterke oriëntale kruiden en specerijen, zoals kardemom, kruidnagel, komijn en veel meer. We maakten bijvoorbeeld “Makdoos”, “Suikerfeest dadels en walnoten koekjes”, olijven die gezouten in grote potten werden bewaard, harde geitenkaas en tomatenpasta."

Nu ze in Nederland woont, is ze alleen maar meer gaan houden van de keuken van haar moederland en deelt ze haar gerechten graag met anderen. "Mijn specialiteit is toch wel het integreren van de oosterse smaken met de moderne westerse stijl. Met plezier zie ik hoe de smaakcombinaties de harten van liefhebbers bereiken. Er is niets beter dan nieuwe lekkere gerechten ontdekken terwijl je gezellige gesprekken voert!" Dat is precies wat de cursus De Vegetarische Arabische keuken inhoudt. Aan bod komen onder andere partyhapjes en pasteitjes, groentegerechten en natuurlijk toetjes. Interesse? Schrijf u nu in.