Theo Ruijter ontvangt Rotterdammert-penning van burgemeester Aboutaleb

woensdag, 3 april, 2019
Rotterdammert voor Theo Ruijter

Theo Ruijter is woensdagmiddag door burgemeester Aboutaleb onderscheiden met de Rotterdammert, een penning voor professionals die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad en de Rotterdammer.

De burgemeester bedankte de voormalig directeur van de Volksuniversiteit voor het toegankelijk maken van kennis voor alle lagen van de bevolking. “Je hebt een bijzondere opgave vervuld voor de stad met het overeind houden en aantrekkelijk maken van de Volksuniversiteit, ook al had je geen makkelijke start”, zei Aboutaleb. In Ruijters eerste week als directeur werd bekend dat de subsidie gehalveerd zou worden. In 2011 werd deze zelfs geheel afgeschaft. Sindsdien is de Volksuniversiteit de stads grootste ongesubsidieerde cursusinstituut.

Aboutaleb: “Met veel vernuft heb je met een grote groep vrijwilligers een frisse start gemaakt en zelfs de sprong naar Zuid gewaagd. Dankzij deze prestatie konden we vorig jaar een honderdjarig jubileum vieren.” Bij Ruijters pensionering telde de Volksuniversiteit een recordaantal cursisten.

Kansen voor alle Rotterdammers
Opvolger Teun de Booij gaat verder met een aansprekend programma van ruim 400 cursussen dat Rotterdammers van allerlei leeftijden en van verschillende economische, culturele en politieke achtergronden kansen biedt om te groeien. “En net zo belangrijk; kansen om mee te groeien met een samenleving die voortdurend in beweging is. Dat doen we bijvoorbeeld met cursussen zoals Nederlands als Tweede Taal, ICT voor ouderen, oriëntatie op de arbeidsmarkt, veilig internetbankieren en organiseren.”