Uitstekende cijfers voor Rotterdamse Volksuniversiteit

woensdag, 27 februari, 2019
Het record werd ruim verbroken. Er zijn dit cursusseizoen al 4100 inschrijvingen.

Het cursusjaar is nog in volle gang maar nu al zijn we zeker van een uitstekend seizoen. Onder onze slogan betaalbare cursussen voor iedereen tellen we ruim meer deelnemers dan vorig seizoen. En dit kan tot het eind van het seizoen nog verder oplopen. Eind februari staat de teller op 4100 cursisten en is het oude record van 3618 in cursusjaar 2017-2018 ruim verbroken.

Vertrekkend directeur Theo Ruijter is uitermate tevreden met de goede cijfers. “Het toont dat Volksuniversiteit Rotterdam springlevend is en dat ons aanbod breed wordt gewaardeerd. Het laat zien dat ook in de tijd waarin je op YouTube vrijwel alles kan leren, klassikaal onderwijs nog steeds op waarde wordt geschat.

Leren met en van elkaar

"Leren doe je op de Volksuniversiteit met en van elkaar, onder leiding van een gemotiveerde docent, die legt uit en inspireert, samen leer je. We zijn degelijk en betrouwbaar en zorgen al 101 jaar voor een kwalitatief goed en divers aanbod voor een betaalbare prijs. Dat herkent het publiek.

De uitstekende cijfers komen volgens Theo ook door de buitengewoon goede publiciteit en daarin neemt de geheel vernieuwde optimaal vindbare website een centrale rol in. "Daarnaast laten we onverwachte kanten van onze docenten en cursusaanbod zien zoals op de Dag van de Romantische Muziek of we organiseren Volkscolleges met prominente Rotterdammers.

Economisch goed

"Zo komen we vaker in de pers en bereiken een ander publiek. Ook speelt mee dat het economisch goed gaat waardoor mensen makkelijker in een cursus investeren. Bedenken dat je je Engels wilt verbeteren is een ding maar je moet ook het geld hebben voor die cursus."

Binnenkort gaan we beginnen met het programma voor 2019-2020. Zijn er nog zaken die u graag wilt leren en die in het programma van de Volksuniversiteit passen? Laat het ons weten, dit is het moment. Mail naar: info@vu-rotterdam.nl. "Met uw suggesties zetten we de opgaande lijn van dit seizoen door."