Bestellijst

Geen bestellingen

Volkscollege Aboutaleb in recordtijd volgeboekt

dinsdag, 19 december, 2017

Volkscollege Aboutaleb volledig volgeboekt

Het Volkscollege van burgemeester Aboutaleb op 13 januari is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. Voor het Volkscollege van Wim Pijbes zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als u hierbij wilt zijn, schrijf u dan snel in!

Burgemeester Aboutaleb en kunstkenner Wim Pijbes geven op 13 januari Volkscolleges tijdens de open dag. Deze open dag vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur aan de Heemraadssingel 275-277. Voor de rest van het programma is opgeven niet nodig. Kom vooral langs om van onze verschillende cursussen een proefles te volgen en vragen te stellen aan de docenten. 

De open dag staat in het teken van een historisch moment. Precies honderd jaar geleden gingen de eerste lessen van de Rotterdamse Volksuniversiteit van start. Dat zetten de twee prominente Rotterdammers kracht bij met speciale Volkscolleges.

De toekomst van het verleden

Wim Pijbes, voormalig directeur van onder andere het Rijksmuseum, museum Voorlinden en de Kunsthal, is nu directeur van Stichting Droom en Daad. Deze stichting investeert in kunst en cultuur in Rotterdam. Pijbes houdt tussen 13.00 en 14.00 uur een Volkscollege met de titel: De toekomst van het verleden.

 

Arabische poëzie

Burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt tussen14.00 en 15.00 uur over zijn passie voor de Arabische dichtkunst. “Poëzie is in de Arabische wereld geen liefhebberij van een select gezelschap, maar een leidraad in de levens van velen." In zijn les licht Aboutaleb de krachtige rol die poëzie speelt in de samenleving toe en laat de toehoorders kennismaken met het ritme en de cadans van Arabische poëzie. Dit Volkscollege is inmiddels volledig volgeboekt.