Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit behaalt Blik op werk-keurmerk

woensdag, 21 november, 2018
Blikopwerk

De Rotterdamse Volksuniversiteit is nu officieel gecertificeerd met het Blik op werk-keurmerk. Een onafhankelijk keurmerk dat aantoont dat een taal- of inburgeringscursus van goede kwaliteit is. 

Dankzij het Blik op werk-keurmerk kunnen statushouders aanspraak maken op een lening bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Wanneer zij binnen twee jaar het inburgeringsdiploma halen, wordt de lening kwijtgescholden. 

NT2-cursusaanbod met DUO lening
De trajecten waarvoor de deelnemers kunnen lenen, zijn trajecten van een half jaar of langer met twee lessen van drie uur per week. Bekijk wanneer deze cursussen van start gaan en schrijf u in. 

Nederlands als Tweede Taal zonder lening
De Rotterdamse Volksuniversiteit biedt ook een grote hoeveelheid NT2-cursussen buiten de inburgering om voor iedereen die Nederlands wil leren. Het gaat om kortere trajecten met één les per week, waarbij veel van de zelfwerkzaamheid van de deelnemers gevraagd wordt. Voor deze cursussen is geen lening mogelijk. Bekijk welke cursussen er de komende maanden van start gaan. De Volksuniversiteit vindt dat je het Nederlands tenminste op B2 niveau moet beheersen om goed te aarden in onze maatschappij. Alle trajecten zijn daarop gericht.

Kwaliteit
Met het keurmerk is de kwaliteit van de lessen nu officieel aangetoond. Jaarlijks volgen 850 mensen een cursus Nederlands als Tweede Taal bij de Volksuniversiteit. De lessen zijn altijd klassikaal met online ondersteuning. 

Let op u kunt uitsluitend online inschrijven voor de A0- A1 cursus. Voor alle hogere niveaus is een niveautoets noodzakelijk. Meer informatie.