Bestellijst

Geen bestellingen

Workshops op de Dag van de Romantische Muziek 19 augustus

dinsdag, 7 augustus, 2018


De Volksuniversiteit is op 19 augustus te vinden op de Dag van de Romantische Muziek in Het Park bij de Euromast. Dit jaar met eigen plek waar onze muziekdocenten vanaf 13 uur uur inspirerende workshops geven.

Leer alles over de geschiedenis van de Romantische muziek van docente en sopraan Susanne Winkler. Zij zingt verschillende fragmenten en vertelt over deze belangrijke stroming in de klassieke muziek. Ze wordt begeleid door pianist Daan van de Velde. Gitarist Jur Vermijs speelt fragmenten en vertelt over de geschiedenis van de Flamenco. Ook kunt u zondag nog naar hem luisteren bij zijn eigen concert om 13.30 uur op het podium 'Wereld van de Romantische Muziek'. Hier neemt hij u mee op reis door Andalusië. Docente Lucienne Mimouni weet alles over de Franse taal en cultuur en bespreekt de mooiste Franse chansons met een lach en een traan. 

Programma

13:00 uur: De romantische periode in de klassieke muziek. Zangeres Susanne Winkler zingt én vertelt en wordt daarbij begeleid door pianist Daan van de Velde.
14:00 uur: Franse chansons. Lucienne Mimouni vertelt met passie en liefde over een ontluikende liefde en een liefde die alle gevaren overwint aan de hand van prachtige muziekfragmenten.
15:00 uur: De geschiedenis van de Flamenco. Gitarist Jur Vermijs vertelt u alles over de opzwepende Flamenco aan de hand van zelf gespeelde fragmenten.
16:00 uur: De romantische periode in de klassieke muziek. Zangeres Susanne Winkler zingt én vertelt en wordt daarbij begeleid door pianist Daan van de Velde.


U kunt ons vinden op het podium 'In het groen' in het midden van het park. Bekijk hier het volledige programma van de Dag van de Romantische muziek.

De lessen op de Dag van de Romantische Muziek zijn een voorproefje van ons cursusaanbod op het gebied van muziek, kunst en cultuur. Bekijk al onze kunst- en cultuurcursussen.

Foto: Prisca Visser