Chinese Kalligrafie beginners en gevorderden

Chinese kalligrafie is eigenlijk een vorm van schilderen. Karakters zijn namelijk vaak gestileerde afbeeldingen of abstracte voorstellingen van wat ze betekenen. Tijdens deze cursus krijgt u een eerste kennismaking met deze oude Chinese kunstvorm.

Chinese penselen, inkt en bamboepapier zijn de gebruikelijke ingrediënten van de Chinese kalligrafie. Door hun speciale mogelijkheden lijken zij een zekere ‘levende geest’ te bezitten, d.w.z. zij laten allerlei onverwachte effecten toe.

Kalligrafie leren is niet makkelijk, maar het oefenen en leren van de karakters geeft rust en voldoening. U leert de basisstrepen van de karakters en de techniek om met de penseel om te gaan. Als u al wat verder bent, leert de docent u de goede verhouding van de karakters.

Dankzij de grote mate van persoonlijke begeleiding is deze cursus geschikt voor beginners en gevorderden. De materiaalkosten voor deze cursus zijn  8. Aan te schaffen bij de docent.

Woensdag 8 maart 2023
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 156,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mei) Aoi Chow
M. (Mei) Aoi Chow
Ik ben Mei Aoi, geboren in Maleisië waar ik tot de Chinese etnische minderheid behoorde. In Maleisië studeerde ik grafische vormgeving en kalligrafie. Ik woont sinds 2002 in Nederland en heb uiteenlopende leservaring met lesgeven. In het begin ben ik als hobby begonnen met kleinschalig les en bijles geven. Maar na verloop van tijd heb ik mijn hobby geprofessionaliseerd en ben ik zowel bedrijfsmatig als op scholen meer les gaan geven, voor kinderen, volwassenen maar ook privéles en examentrainingen voor HSK examens. Op de Volksuniversiteit doceer ik Chinees (mandarijn en Kantonees), Maleis en Chinese Kalligrafie.