Welkom: Inloggen

De kunst van het tuinieren

Cursusnummer: 768

Vindt u tuinieren heerlijk en wilt u uw kennis van tuinen en tuinieren verbreden dan is dit een cursus voor u. In 7 lessen leert u o.a. over de standplaats van planten, hoe u een bloemborder samenstelt en vooral hoe u het maximale uit uw tuin kunt halen. Door middel van inspirerende voorbeelden en praktische informatie kunt u gelijk aan de slag. 

Inhoud van de cursus:

 1. Soorten tuinen; We bekijken in deze les voorbeelden van de vele soorten tuinen die er zijn. Denk aan natuurlijke tuinen, cottage gardens, designtuinen, de eetbare tuin etc..
 2. Elke plant zijn eigen plek; De juiste plek voor een plant maakt dat een plant goed groeit en bloeit. Zon, schaduw, vochtig of droog, ze hebben allemaal zo hun eigen wens. 
 3. Kleur, vorm, ritme, hoogte, hoeveelheid planten en het maken van combinaties. In deze les wordt er besproken en gekeken hoe u planten mooi kunt combineren en hoe u bijvoorbeeld kunt zorgen dat groepen planten gelijktijdig bloeien.
 4. Vermeerderen en zelf kweken. In deze les behandelen we de diverse methodes om (eigen) planten te vermeerderen. Dit kan o.a. door zaaien, stekken, scheuren, wortelstek en bladstek.
 5. Het gehele jaar door een bloeiende en boeiende seizoenstuin. Haal het optimale uit uw tuin en beleef bewust de 4 seizoenen. Ook de winter kan heel interessant zijn in de tuin.
 6. Welke tuin past bij u? In deze les gaan we zelf een tuincollage maken. Dit sfeerbeeld geeft een inspirerend inzicht en kan goed helpen bij het ontwikkelen van uw tuinplannen.
 7. Een eenvoudig beplantingsplan maken. Er bestaan vele manieren om een beplantingsplan weer te geven in een ontwerptekening. Vaak zijn ze behoorlijk technisch uitgewerkt. Het kan ook eenvoudiger. In deze les gaat u zelf aan de slag en maakt u uw eigen beplantingsontwerp.

 

  Meer informatie: 
  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Vanaf woensdag 16 mei 2018 van 14:00 uur tot 16:00 uur
  • 7 lessen van 2 uur (klik hier voor de lijst met data en tijden)
  • Prijs: € 113,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
  • Docente: Mw. M. Bakelaar (klik hier voor meer informatie)
  • Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)