Welkom: Inloggen

Engels

Bij Engels verzorgen we een compleet aanbod; van echte beginners in het 1e jaar tot het universitaire niveau van de Cambridge cursussen. De basiscursus telt 15 lessen van 1,5 uur waarbij 2-3 uur huiswerk per week hoort. Deze cursussen zijn opeenvolgend gepland zodat u er in één seizoen twee achter elkaar kan doen. 

  • Bij het 1e en 2e jaar wordt er les gegeven vanuit het Nederlands.
  • In het 3e en 4e jaar wordt het Nederlands gebruikt bij uitleg van ingewikkelde zaken.     
  • Vanaf het 5e jaar is Engels de voertaal in de lessen. 
Mocht u twijfelen over welk niveau het best bij u past dan kunt u zelf een instap toets doen. Deze toets én de uitslag vindt u op http://www.fairway-online.nl/; doorklikken op “Fairway 1, 2 of 3 ” en daarna op “Aanvullend materiaal”. Deze toets geeft een indicatie van uw niveau want vaardigheden als luisteren en spreken worden niet beoordeeld. Natuurlijk kunt u ook naar de Open Dag (zaterdag 13 januari van 13 -15.45 uur) komen en direct met een docent praten.
  • Bij Cambridge staan naast Cambridge ook de Advanced en Proficiency cursussen. Deze zijn gericht op het behalen van officiële Engelse diploma’s. Er zijn 30 lessen van 1,5 uur, daarbij hoort 4-5 uur huiswerk per week. U moet een entreetoets doen om uw niveau te bepalen. Deze cursussen starten uitsluitend in september. 
  • In de Conversatiecursussen ligt de nadruk op het voeren van gesprekken in alledaagse situaties, vaak over onderwerpen uit de actualiteit. Het geven van een korte presentatie in het Engels kan tot de opdrachten behoren. Het niveau waarop geconverseerd wordt, staat aangegeven. 
  • Bij zakelijk Engels wordt gefocust op het gebruik in een professionele omgeving, schriftelijk en mondeling.