Welkom: Inloggen

Nederlands als tweede taal A1

Cursusnummer: 18669

Dit startniveau is voor mensen die het Nederlands niet of vrijwel niet beheersen. Bent u al wat langer in Nederland, spreekt u al een beetje Nederlands, kijkt u soms naar de Nederlandse TV of probeert u een Nederlandse krant te lezen? Kom dan naar de Volksuniversiteit om een niveautoets te doen. Wellicht kunt u op een hoger niveau beginnen. Deelnemers moeten de middelbare school hebben afgerond in het land van herkomst en het Latijnse schrift beheersen.
De voertaal is vanaf het begin Nederlands, omdat u de taal dan sneller leert. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. De eerste 5 hoofdstukken van het boek De Opmaat worden behandeld. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is A1.
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus A2. Van de uitslag ontvangt u een schriftelijke bevestiging. 

Meer informatie: 
  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Vanaf dinsdag 15 mei 2018 van 11:00 uur tot 13:00 uur
  • 23 lessen van 2 uur , meerdere bijeenkomsten per week (klik hier voor de lijst met data en tijden)
  • Prijs: € 322,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
  • Docente: Mw. L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove (klik hier voor meer informatie)
  • Boek: De opmaat (klik hier voor meer informatie)
  • Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)