Welkom: Inloggen

Nederlands als tweede taal B2

Cursusnummer: 18703

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B1+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de B1+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B1+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 4-5 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Finale, hoofdstuk 5 t/m 8 en het boek Beter Nederlands 2 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B2. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 2 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 2? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden).
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B2+. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Meer informatie:
  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Vanaf maandag 8 januari 2018 van 9:30 uur tot 12:30 uur
  • 15 lessen van 3 uur (klik hier voor de lijst met data en tijden)
  • Prijs: € 322,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
  • Docent: Dhr. G. (Gio) Lassooy (klik hier voor meer informatie)
  • Boeken: De Finale, Beter Nederlands deel 2 (klik hier voor meer informatie)
  • Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)