Welkom: Inloggen

For the English explanation scroll down!

De Rotterdamse Volksuniversiteit biedt een volledig pakket Nederlands als tweede taal (NT2).
Zowel voor kandidaten die willen lenen voor hun NT2 opleiding als zij die dat niet willen.

Uitgangspunten.

Voor beide pakketten, lenen of niet lenen gelden de volgende uitgangspunten:
-          Klassikale lessen met online support.
-          De voertaal is vanaf het begin Nederlands.
-          De deelnemer moet de middelbare school hebben afgerond.
-          De deelnemer moet  het Latijnse schrift beheersen.
-          Huiswerk gemiddeld 3-4 uur per week.

Klik hier voor Lenen voor NT2. Blik op werk/DUO

Voor iedereen die geen lening wil afsluiten of er niet voor in aanmerking komt bieden we een compleet NT2-pakket dat is gericht op het behalen van het Staatsexamen.Er zijn zowel cursussen overdag  als in de avond. De intensiteit verschilt: er zijn cursussen van wekelijks een les van drie uur of cursussen waar men twee keer in de week anderhalf uur les krijgt. Deze cursussen duren 15 weken. Er zijn snelle intensieve cursussen van twee lessen van drie uur per week. Deze cursussen duren 8 weken.
Het aanbod is onderverdeeld in 8 niveaus: A1, A2, A2+, B1, B1+, B2, B2+ en C1. Alle niveaus worden afgesloten met een officiële TOA-toets. U moet voor tenminste drie van de vier vaardigheden slagen, en voor de vierde vaardigheid ‘op weg zijn naar’ om te mogen inschrijven voor het volgende niveau.
Na het behalen van niveau B1 kunt u zich opgeven voor Staatsexamen I. Na het behalen van niveau B2 kunt u zich opgeven voor Staatsexamen II. Inschrijven voor de Staatsexamens doet u zelf.

Wilt u extra goed voorbereid het staatsexamen doen, dan biedt de Volksuniversiteit Examentraining I en Examentraining II. De prijs voor deze cursussen is inclusief het examen á € 180,=. De Volksuniversiteit geeft u dan op voor het examen.
De Volksuniversiteit biedt ook spreekvaardigheidscursussen op niveau A2 en B1.

Inschrijven.

Voor de cursus A0 > A1 kunt u zich direct inschrijven. Bent u al wat langer in Nederland, spreekt u regelmatig Nederlands en wilt u op een hoger niveau beginnen? Kom dan naar de Volksuniversiteit. Met behulp van het lesboek maakt u zelf een inschatting van uw niveau. Vervolgens schrijft u zich in voor dit niveau. Daarna maakt u ter plekke digitaal de toets, deze kost € 5,=. De toets duurt maximaal 120 minuten. De uitslag van de toets bepaalt het niveau waarop u kunt starten. U kunt zonder afspraaklangskomen. (zie verder openingstijden)

Dutch for non-native speakers (NT2)

Offers a full package of Dutch as a second language (NT2).
Both for candidates who want to borrow(DUO)for their NT2 education and for those who do not want to borrow.

Starting points.

For both packages, borrow or not borrow, the following principles apply:
- Classroom teaching with online support.
- Only Dutch right from the first lesson.
- Have completed high school.
- Master the Latin scripture.
- Homework average 3-4 hours a week.

Click here for Courses with a loan from DUO

The NT2-program is designed to prepare you for the Dutch State Exam I and II.

The program offers 8 levels: A1, A2, A2+, B1, B1+, B2, B2+ and C1. Each course will conclude with an official TOA-test. After having passed the TOA-test you may subscribe for the next level.
In all courses you work on improving all four competences: reading, writing, listening and speaking.
After having achieved the B1-level, you may subscribe for the State Exam Program I. The B1+and B2-courses prepare you for State Exam Program II. You have to enroll yourself for the state exam.

To enroll:

Beginners can enroll in the A0>A1 level courses without doing a test. For all other levels you need to do a test to assess your level. You can come and do the test at the Volkuniversiteit at any time during opening hours. You make an estimate of your level using the lesson book. Then you sign up for this level. Subsequently you do the digital test which takes about 120 minutes. This test costs € 5,-  The result of this test determines the level at which you can start.

Boek

Hoofdstukken