De filosofie van Piet Mondriaan

Het denken van Mondriaan over kunst, wetenschap wordt besproken. Piet Mondriaan schreef bladzijden vol met zijn levensfilosofie. Is kunst filosofie? Gaat intuïtie verder dan de ratio? Wat betekent het denken voorbij? Er wordt gebruik gemaakt van Jan Bor (2013), Piet Mondriaan Filosoof. Veel werken worden bekeken. Er is discussie over de vraag wat de betekenis is van Mondriaan voor onze tijd en in ons leven.

Woensdag 9 februari 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 61,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J. (Jan) de Bas
Boek: Piet Mondriaan Filosoof (klik hier voor meer informatie)
J. (Jan) de Bas
Ik ben een Nederlands historicus en dichter, die contemporaine geschiedenis en cultuureducatie gestudeerd heeft aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben werkzaam als geschiedenisdocent bij Hogeschool Inholland, waar ik les geef in geschiedenis en filosofie. In 2005 schreef ik een boek over mijn opa, wielerkampioen Cees Erkelens: Hervormd op wielen.