Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 870

Inleiding in de filosofie

Inleiding in de filosofie
Cursuscode: 870

Plato, Kant, Nietzsche of het existentialisme - na het volgen van deze cursus bent u bekend met de ideeën en belangrijkste stromingen die de filosofie nu al ruim 2500 jaren heeft voortgebracht. Vanzelfsprekend is er ruimte voor interactie. De docenten zijn beurtelings Peter Bastiaanssen en Jan de Bas, beiden verbonden aan de Filosofiegroep Rotterdam.

In de eerste les staat u stil bij de vraag wat filosofie is en komen de prestocraten en Socrates aan bod. Vervolgens wordt gedurende de cursus ingegaan op verschillende stromingen, zoals de antieke filosofie, de Middeleeuwse filosofie, de natuurfilosofie, de Hellenistische filosofie, het existentialisme, de moderne filosofie en nog veek meer. De belangrijkste filosofien worden besproken. In elke les komen verschillende teksten aan bod. 

Woensdag 29 januari 2020
16 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 262,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. P (Peter) Bastiaanssen, Dhr. J. (Jan) de Bas
Boek: lesboek Filosofie voor beginners, Donald Palmer (klik hier voor meer informatie)
9:00 - 11:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
P (Peter) Bastiaanssen
P (Peter) Bastiaanssen
J. (Jan) de Bas
J. (Jan) de Bas
Ik ben een Nederlands historicus en dichter, die contemporaine geschiedenis en cultuureducatie gestudeerd heeft aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben werkzaam als geschiedenisdocent bij Hogeschool Inholland, waar ik les geef in geschiedenis en filosofie. In 2005 schreef ik een boek over mijn opa, wielerkampioen Cees Erkelens: Hervormd op wielen.