Theater en Filosofie 1, Voltaire

Voorafgaand op de theatervoorstelling over Voltaire (17-10-2018, Theater Rotterdam) wordt een korte cursus over de Franse verlichtingsdenker Voltaire gegeven. In twee lessen wordt ingegaan op de persoon van Voltaire, enkele belangrijke thema’s uit zijn denken en zijn politieke belang in de achttiende eeuw.

Op 17 oktober om 20.00 uur is er de mogelijkheid om de voorstelling in de Theater Rotterdam Schouwburg in groepsverband te bezoeken. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Theater Rotterdam en de prijs van de cursus is inclusief het kaartje voor de voorstelling.

Dinsdag 16 oktober 2018
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 47,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C.A.M. (Cornée) Jacobs
Inschrijving nog open >
C.A.M. (Cornée) Jacobs
Drs. Cornée Jacobs (1949) heeft filosofie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is verbonden geweest aan de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam als docent theorie. Gastdocentschap aan verschillende Nederlandse universiteiten. Andere werkzaamheden: publicist, kunstcriticus en organisator van symposia over filosofie en kunst. De lessen filosofie en antieke cultuur worden vergezeld van uitgebreide lesbrieven. Er is ruimte voor reactie en debat over de aangeboden lesstof.