Theater en filosofie: De Beauvoir en Lévy over Sartre

In het voorjaar van 2020 brengt het OT de voorstelling Leven zonder Sartre in de regie van Mirjam Koen. In deze voorstelling staat het leven en werk van Simone de Beauvoir centraal. De Beauvoir heeft een buitengewone relatie gehad met Jean-Paul Sartre. De filosofen en schrijvers bespraken hun werk en hun liefdesleven uitgebreid met elkaar. Hoewel ze een leven lang een paar vormden lieten ze elkaar volkomen vrij in andere relaties. Beiden hebben een interessant literair en filosofisch oeuvre nagelaten. De twee denkers zijn iconen van het existentialisme. De Beauvoir heeft met haar boek: De tweede sekse het feministische debat een belangrijke impuls gegeven. De voorstelling zoemt in op de rouwverwerking van de Beauvoir net na het overlijden van Sartre. Ze ontmoet de laatste secretaris en biograaf van Sartre: Bernard-Henri Lévy. Beiden delen hun bewondering en liefde voor Sartre en diens omvangrijke oeuvre. Maar het schuurt ook, Sartre heeft een laatste wending gemaakt waar de Beauvoir minder bij was betrokken. Tijdens de cursus zal het werk van Sartre, de Beauvoir en Lévy aan de orde komen. Na de voorstelling zullen de filosofische ideeën die tijdens de voorstelling naar voren zijn gebracht nader worden besproken.

De voorstelling zal op 7 maart om 20.15 uur worden bijgewoond.

Dinsdag 18 februari 2020
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 74,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C.A.M. (Cornée) Jacobs
C.A.M. (Cornée) Jacobs
Drs. Cornée Jacobs (1949) heeft filosofie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is verbonden geweest aan de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam als docent theorie. Gastdocentschap aan verschillende Nederlandse universiteiten. Andere werkzaamheden: publicist, kunstcriticus en organisator van symposia over filosofie en kunst. De lessen filosofie en antieke cultuur worden vergezeld van uitgebreide lesbrieven. Er is ruimte voor reactie en debat over de aangeboden lesstof.