Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 914

Brexit, de 2nd Glorious Revolution?

Brexit, de 2nd Glorious Revolution?
Cursuscode: 914

Vooral Boris Johnson verwijst nogal eens naar de 1st Glorious Revolution. Daardoor is in Groot-Brittannië de belangstelling voor het verhaal uit 1688 van de Nederlandse Stadhouder Willem III weer gestegen. Hij marcheerde toen met nagenoeg gehele Nederlandse leger Londen binnen. Willems vrouw Mary kwam later uit het Loo en werd begeleid door de filosoof John Locke, die het begrip volkssoevereiniteit introduceerde. Dat is de gedachte dat de vorst en de regering de wil van het volk moeten respecteren. William and Mary zouden het eerste Europese vorstenpaar worden dat  zich dus schikte naar de wil van het Parlement, in ons land vanaf 1848.

In de cursus het verhaal van de alles-of-niets invasie van Willem III en de daarop volgende 1st Glorious Revolution. Boris Johnson's mirror!

Maandag 28 januari 2019
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 31,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!