Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 909

De adembenemende Balkan

De adembenemende Balkan
Cursuscode: 909

Onze reis gaat door Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Kroatië, weer begeleid door onze docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider. 
Met bezoeken aan steden als Tirana, Ohrid, Stobi, Skopje en natuurlijk het toeristisch overbelaste Dubrovnik.
Zowel Ohrid, Stobi als Dubrovnik staan op de Unesco Werelderfgoed lijst. 
Waar komen we nog meer langs: St. Stefan, St. Naum, Bitola en Kotor. 
En uiteraard komen we o.m. tegen, Tito, de schrijver A. Den Doolaard, de Duits-Nederlandse prins Wilhelm zu Wied en de 1e Nederlandse Vredesmissie, met de in Albanië gesneuvelde Majoor Lodewijk Thomson.
De echte reis is vele keren duurder dan deze 2-delige cursus! En bovendien heel relax vergeleken met een echt bezoek aan bijv. Kotor en Dubrovnik. Het was daar zo druk….waarom? Ook dat komt aan de orde.

Maandag 7 maart 2022
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 36,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!