Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 420

De geschiedenis van de VS

De geschiedenis van de VS
Cursuscode: 420

Na een korte inleiding over de kolonisatie van de oostkust van Noord-Amerika, behandel ik de onafhankelijkheidsstrijd van de Amerikanen tegen de Engelsen en de grondwet van 1787.

Vervolgens komen de politieke en economische ontwikkelingen in de 19e eeuw aan de orde: de groei tot economische grootmacht en de spanningen tussen de noordelijke en de zuidelijke staten, uitmondend in de Amerikaanse Burgeroorlog.

De meeste aandacht in deze cursus wordt echter besteed aan de twintigste eeuw: de rol van de V.S. in de Eerste Wereldoorlog, de geweldige economische expansie en de diepe crisis van de jaren dertig. Uiteraard wordt uitgebreid stilgestaan bij de belangrijke rol van de V.S. onder leiding van president F.D. Roosevelt in de Tweede Wereldoorlog.

De cursus eindigt met de Koude Oorlog. De periode na de Tweede Wereldoorlog (1945-1990) waarin de V.S. en de Sovjet-Unie  zoveel mogelijk invloed in de rest van de wereld proberen te krijgen.

Donderdag 17 september 2020
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkt sinds 1982 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis.