De Geschiedenis van Nederland. Van Prehistorie tot 1790

Tot ongeveer 1960 werd op de scholen uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis van Nederland. Daarna werd dat steeds minder en verschoof de aandacht naar internationale ontwikkelingen. De laatste jaren vindt er weer een kentering plaats. De belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis neemt weer toe.

De Volksuniversiteit komt daarom met een unieke cursus, waarin u het overzicht van de vaderlandse geschiedenis klassikaal krijgt overgedragen aan de hand van afbeeldingen en dia’s. De cursus start met de Prehistorie en behandelt de geschiedenis daarna in chronologische volgorde tot aan de 1790, het tijdperk van de Franse bezetting. Daartussen gaan de lessen onder anderen over Karel de Grote en Jacoba van Beieren, gravin van Holland in de late middeleeuwen. Ook het Bourgondische Rijk en de Tachtigjarige oorlog komen aan bod.

Dinsdag 23 maart 2021
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 127,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit