Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 927

De Russische revolutie

De Russische revolutie
Cursuscode: 927

De Russische revolutie van 1917 en de machtsgreep van de bolsjewieken staan centraal in deze cursus. Het verloop van deze revolutionaire omwenteling, de historische achtergronden en de oorzaken passeren de revue, evenals de hoofdrolspelers waaronder Lenin en Trotski.

Achter dit grote verhaal gaan fascinerende persoonlijke getuigenissen schuil van gewone Russen die zich staande probeerden te houden terwijl de revolutionaire storm over het land raasde. Via memoires, brieven en andere persoonlijke ontboezemingen doorgronden we deze opwindende, maar ook erg verwarrende tijden. Het beeld van de revolutie wordt ingekleurd met verhalen over verwachtingen, hoop, illusies, geweld en angst. In deze cursus krijgen ook de onbekende ooggetuigen uit deze turbulente periode een stem.

 

Donderdag 21 april 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 112,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E. (Els) Munter
10:00 - 12:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
E. (Els) Munter
E. (Els) Munter
Drs. Els Munter studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij na haar afstuderen colleges gaf over de betrekkingen tussen Nederland en de Sovjetunie. Over dit onderwerp schreef zij een bijdrage voor de bundel Voorzichtig en met Mate. Betrekkingen van Nederland met de Sovjetunie. Zij werkte als eindredacteur van het tijdschrift Oost-Europa Verkenningen, schreef over het milieubeleid in de Sovjetunie en publiceerde een reeks recensies over Russische literatuur. Vervolgens werkte zij voor de Universiteit Leiden waar ze naast haar werk als studiecoördinator college gaf over Centraal en Oost-Europa en contemporaine geschiedenis. Zij specialiseerde zich de afgelopen jaren in de Russische liberale beweging in de 19e eeuw en publiceerde in Tijdschrift voor Geschiedenis een artikel over dit onderwerp.