Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 901

Highlights Schotland

Highlights Schotland
Cursuscode: 901

Docent Aad Engelfriet’s favoriete reisleider en vakantie land, Bonnie Scotland, is een land niet alleen met een overdadige, soms ruige natuur, maar ook een tragisch verleden.

Virtueel brengen we een bezoek aan o.m. Edinburgh, een aantal paleizen, w.o. Scone Palace, waar ooit de Stone of Scone terecht zou komen, beter bekend als de mytische Stone of Destiny. Nog steeds moet iedere nieuw gekroonde Koning(ing), plaats nemen op deze Steen, de laatste keer in 1953 bij HM Queen Elisabeth II. Vandaar de overbekende Scones.

Via Stirling belanden we op het Holy Island of Iona, de bakermat van de kerstening van W-Europa. Langs Loch Ness reizen we naar de hoofdstad van de Highlands, Inverness. Het nabijgelegen emotionele Battlefield Culloden is zo’n tragisch verhaal!

Via de uiterste NO punt John ‘O Groats, inderdaad vernoemd naar een Hollandse visser, komen we op de Orkney eilanden terecht waar de sleutel lag voor Stonehenge.

We eindigen onze tocht bij het vakantiehuis van John Lennon dat hem inspireerde tot zijn herinneringen in de In my life song.

Wat onderweg tijdens de echte reis wordt verteld, hoor je nu vanaf een Volksuniversiteitsstoel. Uiteraard kun je ook luisteren naar Aad Engelfriet’s lievelingsmuziek, de doedelzak!

Maandag 3 februari 2020
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!