Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 910

Hofreis naar Edo (“Tokio”)

Hofreis naar Edo (“Tokio”)
Cursuscode: 910

In 1600 kwam het schip "Liefde" vanuit Rotterdam per ongeluk in Japan terecht. Dit betekende het begin van een 250 jaar durende exclusieve relatie tussen Nederland en het gesloten Japan.
Door de afsluitingspolitiek werden de Nederlanders verbannen naar het kunstmatige eiland Deshima. Daar mochten alleen mannen verblijven zonder bijbel, munitie en vrouwen. Het enige verzetje waren de beroemd geworden verplichte VOC hofreizen naar de Shogun! 
We gaan de 1200 km route van de VOC hofreizen in het huidige Japan denkbeeldig volgen, als cultureel-historisch reisleider heeft docent Aad Engelfriet hier veel onderzoek naar gedaan. Reist u mee naar o.m. Shimonoseki, Muro, Onomichi en Kyoto?
Vele jaren later liet Koning Willem II per oorlogsschip via Deshima een beroemd geworden brief met adviezen bezorgen aan de Keizer van Japan. Japan moest zich uiteindelijk openstellen. Het eerste moderne Japanse oorlogsschip kwam uit Nederland, het Japanse venster op de Westerse Wereld
In Japan een beroemd stuk cultuurgeschiedenis, velen komen hiervoor naar Nederland, o.m. naar Rotterdam, op zoek naar Liefde.

Maandag 28 maart 2022
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 36,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!