Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 932

Lezing over en treinexcursie naar Brussel

Lezing over en treinexcursie naar Brussel
Cursuscode: 932

Op maandag krijgt u de lezing en de vrijdag de week erna gaat u o.l.v. docent en gids Aad Engelfriet naar Brussel voor een mooie ontdekkingstocht. In de lezing en de excursie wordt o.a, aandacht besteed aan het ontstaan van Brussel (Broekzele), de Belgische revolutie van 1830, de Goedelekathedraal, het Warandepark met Hotel Belvue en de Jacob-op-de-Koudenberg kerk, het Zavel en het Hof van Nassau.
Brussel: ooit meer grandeur dan Wenen.

 • Datum maandag 24 juni: lezing 13.00  –  15.00u, vrijdag 5 juli treinexcursie
 • Definitief reisschema en reisadvies na afloop van lezing op maandag 24 juni. Planning vrijdag 5 juli: ca 9.00u aankomst in Brussel. In zomermaanden met Early Bird e-ticket (niet geldig voor Thalys) ook goedkopere treinreis mogelijk met reis aanvang voor 9.00u. Early Bird e-ticket alleen te koop tot 7 dagen voor vertrek, dus uiterlijk 28 juni aanschaffen. Met extra toeslag standaard dagretour ook via NS automaat te koop en aan loket. (ticket info onder voorbehoud)
 • Kosten vrijdag 5 juli exclusief OV kosten, lunch, evt entreegelden etc
 • Excursie gaat altijd door / u dient goed ter been te zijn
  Maandag 24 juni 2019
  2 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
  Prijs: € 42,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
  Dhr. A. (Aad) Engelfriet
  13:00 - 15:00
  Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
  Inschrijving nog open >
  A. (Aad) Engelfriet
  A. (Aad) Engelfriet
  Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!