Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 413

Mysterieus ZW Engeland

Mysterieus ZW Engeland
Cursuscode: 413

Een virtuele reis met dezelfde verhalen als op een busreis! Docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider, neemt u graag mee op deze reis, gaat u mee?

We starten in de oude Engelse hoofdstad Winchester (o.m. beroemde kathedraal en nog veel meer), bezoeken erna Old en New Sarum (=Salisbury), bekend van o.m. het Domesday Book en de Magna Carta.

Sinds 2014 kun je rustiger wandelen over de veranderende Stonehenge site, tijdens onze reis vooral aandacht voor de onbekendere verhalen over de beroemde Stenen Henge.

Na een bezoek aan het Arthuriaanse Glastonbury (o.m. Heilige Graal en toegang tot de andere wereld) belanden we bij de Roman Baths, maar Bath is ook beroemd vanwege zijn schitterende Question Mark architectuur!

En dan op weg naar het grootste Britse mysterie: Tintagel en King Arthur. Met een  Arthuriaanse docent Aad Engelfriet die zich blijft verwonderen over de steeds nieuwe inzichten. Dat King Arthur een stukje 6e eeuwse fake geschiedenis is, is eigenlijk niet zo belangrijk. 

Afhankelijk van een drooggevallen weg, nu helaas ook door een storm zwaar beschadigd, kunnen we toch een kijkje nemen op St. Michaels Mount, waar ooit ook o.m. de film Dracula werd opgenomen. Ook de hartslag van een verslagen reus kunt u er nog steeds voelen, zegt men….

Tot slot een bezoek aan de badplaats St. Ives, mooie stranden maar ook met een Dependance van de Tate Gallery en het woonhuis / atelier van Barbara Hepworth, beroemd keramiste. St. Ives is te vergelijken met Bergen in Noord-Holland.

Van harte uitgenodigd om vanuit een Volksuniversiteitsstoel mee te reizen!

Maandag 2 december 2019
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!