Nederland na de Tweede Wereldoorlog

In deze serie lessen behandelt docent Harrie Verheijen de geweldige verandering die Nederland na de Tweede Wereldoorlog heeft ondergaan. Hij vertelt over het economisch wonder dat zich in de jaren vijftig, na een moeizame start van de wederopbouw, voltrok. Ook de ontzuiling en de opkomst van de jeugdcultuur in de jaren zestig, de oliecrisis en de politieke polarisatie in de jaren zeventig komen aan bod. De cursus eindigt met het hoogtepunt van het “poldermodel” onder de kabinetten van Lubbers en Kok.

Dinsdag 24 november 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
Inschrijving nog open >
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit