Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 924

Noorwegen, land van fjorden, trollen, rust en natuur

Noorwegen, land van fjorden, trollen, rust en natuur
Cursuscode: 924

Vanaf uw stoel in onze VU een denkbeeldige trein-, bus- en boot reis naar en door Noorwegen, weer begeleid door onze docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider. De echte reis is vele keren duurder dan deze 2-delige cursus!

We vertrekken vanuit Nederland denkbeeldig met de trein die tussen Duitsland en Denemarken op een boot de overtocht maakt. Uniek in Europa!

Via Kopenhagen, de Öresundbrug en Göteborg arriveren we in Oslo, waarvan enkele highlights zullen worden besproken.

In Oslo  gaan we met de beroemde Bergensbanen, via een altijd besneeuwde hoogvlakte, naar Myrdal. Daar stappen we over op de “Unesco” Flåmsbanen, onderweg kunt u er voor kiezen om denkbeeldig nat te worden…

Erna met de boot door de Naerøyfjord om uiteindelijk per trein in Bergen aan te komen. In Bergen bezoeken we natuurlijk het “Unesco” Bryggen, een schitterend restant van de Hanze havenbuurt. Ook beroemd vanwege de ontsnapping van een VOC vloot in 1665, na de Slag in de baai van Bryggen.

Vanuit Bergen varen we met een boot door o.m. de Geirangerfjord naar Trondheim. Vandaar met de Dovrebanen terug naar Oslo. Vervolgens met de boot naar Kopenhagen en per trein weer retour naar Nederland.

Gaat u weer mee?Maandag 1 maart 2021
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 34,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!