Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 907

Nostalgisch Rotterdam, helemaal vernieuwd!

Nostalgisch Rotterdam, helemaal vernieuwd!
Cursuscode: 907

Voldoende tijd gehad voor ook andere, soms zeer zeldzame foto’s. Wilt u (nogmaals) kennis maken met het vooroorlogse Rotterdam, het was in ieder geval voor Aad Engelfriet, weer genotteren, zoals dat vroeger genoemd werd, een heerlijke stad Rotterdam!

In deze cursus gaan we een poging doen met heel veel bijzondere foto’s en bijbehorende verhalen, gaat u mee?
We brengen ondermeer een bezoek aan de Oude Bijenkorf van Dudok en gaan gezellig winkelen in de Hoogstraat en omgeving, voorafgegaan door wat toenmalige advertenties. 

We bekijken gebouwen (o.m. Stadhuis, Passage, Stadspoorten, Doelen, Diergaarde), hebben het over gebeurtenissen, buurten (rondom Ammanstraat en het Hofplein) en personen, zoals bijv. Hendrik Spiekman; de laatste autoritaire Burgemeester Alfred Rudolf Zimmerman; Gerrit Jan de Jongh en Plan C, ook de schoonvader van Anton Philips, dus ook in Eindhoven is Gerrit Jan de Jongh zeer bekend, vanwege het door hem ontworpen, nog steeds bestaande Philipsdorp; de geliefde plotseling overleden Burgemeester Drooglever Fortuyn.


Waarom waren / zijn er in Rotterdam zoveel Korenbeurs en Kleine Draaibrug schilderijen? 
Ook nieuwsgierig naar o.m. het Coolsingelziekenhuis, nostalgische foto's van Henri Berssenbrugge en nog steeds aanwezig vroeg werk van Willem Hendrik Gispen? 

En dan niet te vergeten, Jan Verheul Dzn, van onschatbare waarde voor onze kennis van Oud-Rotterdam, zijn masterpiece is helaas nooit herbouwd……

Maandag 7 februari 2022
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!