Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 411

Over zomaar wat Rotterdammers (m/v)

Over zomaar wat Rotterdammers (m/v)
Cursuscode: 411

In pre-corona jaren hebben we er al een flink aantal gehad en moesten we halverwege met dit 3e deel  stoppen.
In dit 3e deel maken we kennis met, in willekeurige volgorde, nog wat Burgemeesters na Van Walsum. 
Enkele bekende stadsarchivarissen, w.o. favorieten Hazewinkel, o.m. de Lijnbaan en Weena hebben hun naam te danken aan Hazewinkel, en een van zijn voorgangers, Unger, inderdaad het Ungerplein is naar hem vernoemd!
Ook de houthandelaar Abraham Stolk, de families Muller en Rijckevorsel komen aan bod.
We gaan het hebben over de Heer van Rhoon, Pendrecht en Cortgene, Anthony van Hoboken, de grootste Rotterdamse reder ooit!
Iets over Erasmus en zijn evenbeeld Thomas More. 
En Lotte Stam-Beese, de moeder genoemd van o.m. het naoorlogse Pendrecht en Overschie. 
De Rotterdamse kleurige Markthal is een beroemde schepping van Arno Coenen. 
De naam Churchillplein hebben we te danken aan Van der Mandele, maakte bezwaar tegen de naam Van der Mandeleplein. Wat voor stad zou Rotterdam zijn geworden zonder van der Mandele?
En dan ook nog Suze Groeneweg, het 1e vrouwelijke 2e Kamerlid en Gemeenteraadslid van Rotterdam, over wie Burgemeester Oud ooit sprak: “Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken".
Waarom heeft Rotterdam een Jacques Dutilhweg? Hopelijk dus ook nog tijd voor vader en zoon Jacques Dutilh, de laatste was jarenlang ook bestuurslid van onze VU. En schoonvader van Ivo Opstelten. 

Maandag 1 november 2021
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!