Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 870

Rotterdam in filmbeelden

Rotterdam in filmbeelden
Cursuscode: 870

Zou u ook nog eens graag willen rondkijken in het Oude Rotterdam? U krijgt de mogelijkheid om dit op een virtuele manier te doen met behulp van uniek filmmateriaal en foto’s. Door de jaren heen heeft docent en Rotterdamkenner Aad Engelfriet prachtig beeldmateriaal laten zien in zijn verschillende cursussen. Deze doet hij op deze twee avonden in de herhaling.

Aan bod komen onder andere beelden van de Oude Bijenkorf van Dudok, de Hoogstraat, de Diergaarde, de Paardentram naar Overschie. Ook laat Aad Engelfriet een filmpje zien over de stoomtram naar Oostvoorne en allerlei andere nostalgische filmpjes over het Rotterdam van toen.

Woensdag 6 maart 2019
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 34,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
19:00 - 20:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!