Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 959

Santiago de Compostella

Santiago de Compostella
Cursuscode: 959

Santiago de Compostella, gelegen in het noordwesten van Spanje, is gesticht als gevolg van een legende: de ontdekking in het jaar 813 van het graf van de apostel Jacobus.

Al snel na de ontdekking brachten pelgrims vanuit heel Europa een bezoek aan het graf. Tijdens de 11e en 12e eeuw bereikten de pelgrimstochten een voorlopig hoogtepunt. Overal langs de route werden toen kloosters en kerken opgericht. De monniken in deze kloosters zorgden voor de opvang van de pelgrims. Daarna nam het aantal af om in de tweede helft van de 20e eeuw weer sterk toe te nemen. De meeste pelgrims starten momenteel bij de Pyreneeën en lopen dan naar Santiago de Compostella, een afstand van ongeveer 900 km.

In deze lezing bespreek ik de geschiedenis van de pelgrimstocht, het verloop van de tocht in onze tijd en, aan de hand van dia’s, de kerken en kloosters in het Spaanse gedeelte van de route die onder andere loopt via Logrono, Burgos en Leon.

Donderdag 4 juli 2019
1 les van 1,5 uur aanvangstijd 13:15
Prijs: € 17,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkt sinds 1982 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis.