Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 408

Zwitserland per trein

Zwitserland per trein
Cursuscode: 408

De televisieserie over de mooiste spoorlijnen ter wereld, ‘Rail Away’, mag zich nog altijd in een enorme populariteit verheugen. En niet voor niets, want de trein is een fantastisch vervoermiddel om mee op vakantie te gaan en landen en streken te ontdekken. Vanuit je comfortabele treinstoel glijden de prachtige landschappen aan je voorbij, terwijl je rustig de tijd hebt om al het moois op je in te laten werken. Vooral Zwitserland is een geliefd treinland.

Onze docent Aad Engelfriet weet hierover mee te praten, want hij heeft als reisleider een groot aantal treinreizen door Zwitserland begeleid, zoals de Glacier, Bernina, Wilhelm Tell en de Golden Pass. Vooral de route via de Wengeralpbahn en Kleine Scheidegg naar de 4000 meter hoge Jungfraujoch is volgens velen een geweldige ervaring. Deze reis per Tandradbahn, dwars door een berg, is letterlijk adembenemend!

 

In deze cursus word je meegenomen op een aantal virtuele treinreizen, incl. ontstaansgeschiedenis,  door de panoramische Zwitserse Alpen en bezoeken we ook plaatsen als Luzern, Montreux en Basel.

 

Wat onderweg tijdens de echte reis wordt verteld, hoor je nu vanaf een Volksuniversiteitsstoel

Maandag 7 oktober 2019
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:15 - 14:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is een veelzijdige en bekende Rotterdammer. Stadsgids voor o.m. Rotterdam, maar ook webmaster van een van de grootste websites over de geschiedenis van Rotterdam, kortom, ben al heel mijn leven bezig met Rotterdam. Daarnaast ook cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie ergens in Rotterdam of daarbuiten! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!