Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 881

Vijf wereldreligies

Vijf wereldreligies
Cursuscode: 881

Zes lessen over de vijf bekende religies van de wereld. In elke les staat een andere religie centraal. Aan bod komen:

  1. Jodendom: We zullen de volgende vragen beantwoorden, waar en wanneer is het Jodendom ontstaan? Wie zijn de belangrijkste figuren in het Jodendom? En wat is zijn leer, wat is de kern van het Jodendom? Welke stromingen zijn er? En hoe is het Jodendom in Nederland terecht gekomen?
  2. Christendom: Bij het Christendom gaan we het hebben over wie God en wie Jezus is, welke hoofd en zij-stromingen er te vinden zijn. En natuurlijk, wat is de kern van het Christendom? 
  3. Islam: Het verhaal van profeet Mohammed zal behandeld worden. Aan de hand van zijn leven nemen we de Islam onder de loep. We zullen het ook hebben over de Koran en de Islam in Nederland. Verder extra aandacht aan het gebed en aan de geloofsbelijdenis van de moslims. 
  4. Hindoeïsme: Een vraag als geloven Hindoes nou in meerdere goden of in één God staat centraal. Verder gaan we kijken naar de ontstaansgeschiedenis en naar de teksten en boeken uit het Hindoeïsme.
  5. Boeddhisme: Bij Boeddhisme gaan we stil staan bij de verschillen tussen Tibetaans Boeddhisme en Zen Boeddhisme.

Verder gaan we het hebben over zijn oorsprong en zijn aanwezigheid in Nederland, dus Boeddhisme in het Westen. Facultatief kunnen gezamenlijk verschillende gebedshuizen worden bezocht.

Aanbevolen boeken; De vijf religies van de wereld: Henk Schouten, ISBN: 97890435088865 God, Adonai, Allah, ISBN: 9789061738978

Woensdag 3 maart 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 109,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E. (Emine) Bayrak
19:00 - 20:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
E. (Emine) Bayrak
E. (Emine) Bayrak
Na afscheid genomen te hebben van het Titusbrandsmalyceum in Oss, ben ik in Amsterdam gaan studeren. Het werd de 2e graads lerarenopleiding tot godsdienst en levensbeschouwing docente, specialisatie islam. In juni 2011 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, master: Religie in samenleving en cultuur. "Graag wil ik mijn kennis via de Rotterdamse Volksuniversiteit met u delen."