Maastricht, een B stad in NL, LEZING EN DAG EXCURSIE

Cursusnummer:
904
Maastricht, een B stad in NL, LEZING EN DAG EXCURSIE

Waarom Maastricht niet in B(elgië) ligt, maar in N(eder)L(and) hebben we, kort door de bocht, te danken aan één man, Generaal Dibbets, wiens grafsteen in Maastricht na de mis wel eens werd gebruikt als urinoir. Ook bij het graf van de bij Maastricht gesneuvelde, beroemd geworden D’Artagnan, (bekend uit de boeken van Alexander Dumas, De 3 Musketiers), zou in 2010 een tijdelijk kunstwerk geplaatst worden in de vorm van een urinoir met daarin de naam D'Artagnan.

Maar Maastricht is natuurlijk veel meer: Peter Regout, het Bassin, het stadhuis van Pieter Post en omgeving, w.o. het Dinghuis, het stadsdeel (Rand)Wyck. En natuurlijk ook de grotendeels te bewandelen stadswallen, onderdeel van  het sinds 1982 beschermde historisch centrum van Maastricht, zoals bijv. de eerste en tweede middeleeuwse stadsmuur, de Helpoort (de oudste nog bestaande NL stadspoort), Jekertoren en de Pater Vincktoren. En dan ook nog natuurlijk het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein!

I.v.m. de afstand Rotterdam – Maastricht is de excursie gepland op een ZATERDAG, zodat al vóór 9:00u met OV korting / Vrijreizen dag gereisd kan worden, ook tussen 16:00u en 18:30u.

  • Excursie exclusief OV kosten en evt consumpties
  • Reisschema excursie, vanaf ca 10:00u in Maastricht, onder voorbehoud, definitief via email kort voor aanvang excursie
  • Excursie gaat altijd door / u dient goed ter been te zijn
  • Maximum aantal deelnemers excursie 15, minimum 7
Startdatum
Lesvorm