Oostenrijk, een veelzijdig land, vol met verrassingen

Cursusnummer:
414
Oostenrijk, een veelzijdig land, vol met verrassingen

Niet alleen bergtoppen, maar ook indrukwekkende kloosters, en natuurlijk burchten en paleizen en diverse schitterende spoorbanen!

Onze denkbeeldige reis gaat via de Allgäuer Alpen en de Bodensee naar Bludenz. Met de Arlbergbahn, een oud spoortraject van 140 km, reizen we naar Innsbrück. Via de Brennerpas door Zuid-Tirol naar Karinthië. Via Pörtschach aan de Wörthersee, naar de wereldberoemde “Unesco beschermde” spoorlijn, de Semmeringbahn! Erna op naar Wenen, en daar een keus moeten maken uit een aantal bezienswaardigheden, met op het eind een ontspannen vaartocht.

Met de smalsporige Mariazellerbahn, naar het bedevaartsoord Mariazell. De spoorlijn Salzkammergutbahn brengt ons vervolgens naar het bekende kuuroord en Kaiserstadt Bad Ischl, genoemd naar de Kaiservilla van het echtpaar Franz-Jozef en “Sisi”. Via Traunkirchen in de regio Salzkammergut op naar de belangrijkste Barok stad, de Mozartstad Salzburg. Met natuurlijk de echte Mozart Kugeln….

En dat alles niet op een reis per bus, boot en trein, zoals onze docent van de Volksuniversiteit Rotterdam en cultureel-historisch reisleider Aad Engelfriet heeft begeleid, maar denkbeeldig vanaf uw Volksuniversiteit Rotterdam stoel.

Startdatum
Lesvorm