Beroemde Musea, hun geschiedenis en collectie (deel 2)

Cursus over het ontstaan, de geschiedenis en de collectie van een aantal beroemde musea. De cursus is het vervolg op deel één van deze cursus, maar is ook afzonderlijk te volgen omdat er weer nieuwe musea behandeld worden. Aan de orde komen:

• De Vaticaanse musea met zijn beroemde collectie Griekse en Romeinse beelden en sarcofagen uit het vroege christendom,
  • De Hermitage met zijn grote collectie Hollandse meesters
  • Het Gulbenkian museun in Lissabon met o.a. Vlaamse Primitieven en sieraden van Lalique.
Woensdag 7 april 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit