Beroemde schilders uit het 1e decennium van de 20e eeuw

Met Les Demoisselles d’Avignon van Picasso begint volgens veel kunstkenners de moderne tijd. Deze cursus start dan ook met de twee belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw: Picasso en Matisse. Daarna volgen de kunststromingen zich in snel tempo op. Ik behandel deze stromingen aan de hand van hun belangrijkste vertegenwoordigers. Besproken worden onder anderen: Leger, Kandinsky, Malewitz en Chagall.

Tenslotte komen in deze cursus het surrealisme en Mondriaan aan de orde.

Woensdag 3 februari 2021
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 108,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit