Het vroege christendom en de vroegchristelijke kunst

In de eerste eeuwen na Christus ontwikkelde het christendom zich van een sekte die regelmatig vervolgd werd tot de staatsgodsdienst van het Romeinse rijk. Hoe deze ontwikkeling verliep en welke consequenties dit had voor de christelijke ideologie komt in de eerste lessen van deze cursus aan de orde.  Vervolgens behandel ik  de vroegchristelijke kunst  zoals deze tot uiting kwam in de afbeeldingen in de catacomben en in de kerken in Rome uit de 5e en 6e eeuw en de mozaïeken in Ravenna.

Woensdag 6 oktober 2021
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 65,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit