Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 404

Kunstenaarsduetten 7

Kunstenaarsduetten 7
Cursuscode: 404

Door het werk van kunstenaars naast elkaar te plaatsen kunnen raakvlakken, verschillen, overeenkomsten en contrasten duidelijk worden. Per les wordt het werk van twee kunstenaars uitvoerig besproken en met elkaar vergeleken. Kunstnijveraars, ontwerpers, architecten, schilders en beeldhouwers die in uiteenlopende stijlen hebben gewerkt.

Onder andere zullen we het werk zien van veelzijdige kunstenaars als William Morris en Mariano Fortuny; Charles Rennie Mackintosh en Henry van de Velde; Josef Hoffmann en Koloman Moser; Irma Stern en Alice Neel; Hannah Höch en Raoul Hausmann; Henk Visch en Tom Claassen.

Donderdag 25 november 2021
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 112,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Carla) Hendriks
11:00 - 12:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
C. (Carla) Hendriks
C. (Carla) Hendriks
Mevr. (Carla) Hendriks volgde een opleiding tot leraar beeldende vorming en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Zij was lange tijd werkzaam in het middelbaar onderwijs. Daarnaast studeerde zij kunstgeschiedenis in Leiden. Tijdens en na haar studie verbleef zij meerdere malen en voor langere tijd in Rome en Florence voor onderzoek. Ook is zij als kunsthistoricus betrokken bij frescorestauraties in Rome van de Vlaamse schilder Paul Bril. Sinds 2004 geeft zij cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis aan volwassenen.