Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 916

Kunstenaarskolonies rond 1900 2

Kunstenaarskolonies rond 1900 2
Cursuscode: 916

Een tweede tocht langs de vele (vaak nu nog), idyllisch gelegen kunstenaarskolonies in o.a. Hongarije, Finland, Denemarken, Engeland en de Verenigde Staten. 

Het fenomeen kunstenaarskolonies ontstond in Frankrijk in Barbizon en kreeg grote navolging in de westerse wereld. En plein air schilderen was het credo. Niet alleen de natuur in alle seizoenen met al haar schakeringen was onderwerp maar ook vaak de plaatselijke bevolking van (arme) boeren en vissers. En natuurlijk schilderden ze elkaar en hun partners en kinderen ook graag.

Deze cursus is een vervolg op de Kunstenaarskolonies 1 maar deze cursussen kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden.

Woensdag 15 april 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 77,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Carla) Hendriks
11:15 - 12:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C. (Carla) Hendriks
C. (Carla) Hendriks
Mevr. (Carla) Hendriks volgde aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort een opleiding tot leraar beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Zij was lange tijd werkzaam in het middelbaar onderwijs. Daarnaast studeerde zij kunstgeschiedenis in Leiden. Tijdens en na haar studie verbleef zij meerdere malen en voor langere tijd in Rome en Florence voor onderzoek. Tevens werkte zij als reisleider naar o.a. Rome en Venetië. Sinds 2004 is zij verbonden aan de MOVO als docent kunstgeschiedenis.