Ravenna, Sienna, Assisi, Franciscus en Giotto

In deze korte cursus behandel ik de geschiedenis en cultuur van drie Italiaanse steden. Ravenna met de prachtige mozaïeken in de vroegchristelijke kerken, Sienna met haar wereldberoemde plein, het Palazzo Publico en de kathedraal en Assisi. In het verhaal van Assisi staan het leven van Franciscus centraal en de fresco’s over dat leven geschilderd door Giotto. Daarnaast komt het werk van Giotto in de Scrovegni-kapel in Padua aan de orde.

Woensdag 16 september 2020
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 58,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
Inschrijving nog open >
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit