Van Manet tot Cezanne, de oorsprong van de moderne schilderkunst

In deze cursus behandel ik een aantal kunstenaars die aan de basis staan van de moderne schilderkunst. Allereerst is dat Manet. In zijn voetspoor traden de impressionisten Monet, Renoir en Degas. Tenslotte bespreek ik Van Gogh, Gauguin en Cezanne. Hun werk maakte de doorbraak naar de 20e eeuwse kunst van o.a. Picasso en Matisse mogelijk.

Dinsdag 13 september 2022
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H.J.A. (Harrie) Verheijen
H.J.A. (Harrie) Verheijen
Harrie Verheijen is geboren in 1950. Hij is aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als historicus en werkte van 1982 tot 2013 aan de RAS/het Albeda Collega als docent geschiedenis en vanaf 1993 ook als docent cultuurgeschiedenis. Sinds 2006 is hij verbonden aan de Volksuniversiteit