Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 417

Vrouwen in de beeldende kunst 1

Vrouwen in de beeldende kunst 1
Cursuscode: 417

Er zijn altijd vrouwelijke kunstenaars geweest maar vaak verdwenen zij in de schaduw van hun mannelijke vakgenoten. Eeuwenlang werd geloofd dat vrouwen nooit hetzelfde niveau van professionele kunstenaars konden halen, zelfs tot in de 20e eeuw. Pas in de 19e eeuw werden vrouwen toegelaten op de kunstacademie. In deze cursus komen een aantal van hen aan bod die vaak een verassende rol hebben gespeeld in hun tijd.

Vanaf de renaissance tot en met de hedendaagse kunst waren o.a. actief: Artemisia Gentileschi en Mary Cassatt (schilders); Camille Claudel en Barbara Hepworth (beeldhouwsters) en Anni Albers (textielkunstenaar).

Donderdag 19 september 2019
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 98,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Carla) Hendriks
11:15 - 12:45
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Aanmelden wachtlijst >
C. (Carla) Hendriks
C. (Carla) Hendriks
Mevr. (Carla) Hendriks volgde aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort een opleiding tot leraar beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Zij was lange tijd werkzaam in het middelbaar onderwijs. Daarnaast studeerde zij kunstgeschiedenis in Leiden. Tijdens en na haar studie verbleef zij meerdere malen en voor langere tijd in Rome en Florence voor onderzoek. Tevens werkte zij als reisleider naar o.a. Rome en Venetië. Sinds 2004 is zij verbonden aan de MOVO als docent kunstgeschiedenis.