Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 943

De romantische periode van de klassieke muziek

De romantische periode van de klassieke muziek
Cursuscode: 943

Hartstocht versus dromerigheid, frustratie versus berusting – het romantieke tijdperk in de muziek is vol van contrasten. In deze cursus staan het leven, de muziek en de vriendenkring van Robert en Clara Schumann centraal. Beroemde componisten als Felix Mendelssohn en Johannes Brahms waren graag geziene gasten in huize Schumann. Aan de hand van Robert en Clara Schumann's levensloop ontdekken we de periode van de romantiek in Duitsland en andere Europese landen. Wist u dat Clara regelmatig in Rotterdam succesvolle concerten gaf?  En hoe beïnvloedt Schumann’s muziek jonge componisten als Pjotr Iljitsj Tsjaikovski of Gabriel Fauré?

Last but not least: net als in de basiscursus beginnen we elke les weer met het determineren van muziekstukken uit alle periodes van de muziekgeschiedenis.

Woensdag 6 februari 2019
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 97,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. S. (Susanne) Winkler
9:30 - 11:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
S. (Susanne) Winkler
S. (Susanne) Winkler
Susanne Winkler is klassieke zangeres en docente. Ze is als zangeres verbonden aan Stichting Feest der Poëzie en is regelmatig te horen in liedrecitals en thematische programma's. Ze heeft een eigen zanglespraktijk in Rotterdam en is tevens docente aan de Hogeschool Rotterdam. Voor meer informatie zie: www.susannewinkler.com